...suhtun ma väga pooldavalt. Vanasti, kui ma veel noor olin ja aktiivse
toiduvaaritamisega tegelesin, sai ikka tihtilugu uusi retsepte otsitud ning
maitsemeeli turgutatud. Nüüd olen selle ülesande delegeerinud oma lastele – eks
kui oled emmest kaugel ja süüa on vaja, siis tulebki netist järgi vaadata,
kuidas kartuleid või makarone keeta. Ning kui üks asi käpas, siis kisub ikka
keerulisemate katsetuste poole. Ma olen alati arvanud ja lootnud, et minu lapsed
on ühel hetkel targemad kui mina ning nüüd on siis käes see tagantjärele
tarkus, et ole ettevaatlik oma soovidega... No tulevad lapsukesed koju ja emme
rõõmustab, et jess, saab jälle mitu ahjutäit igasugu pirukalisi küpsetada...
aga võta näpust – lastel näod krimpsus ja hakkab tulema: mismõttes pirukaid, sa
ikka tead ka kui palju kahjulikke aineid need sisaldavad ja nisujahu, mis sa
teed nalja või, puhast nisu ajame näost sisse ja üleüldse, mis viinereid sa
oled ostnud, no vaata kui palju kahjulikke e-aineid seal sees on, sa ikka
tervislikust toitumisest oled midagi kuulnud või, misasju sa kõik meile lapsena
sisse oled söötnud, täitsa ime, et me veel üsna terved oleme pärast kõiki neid
piruka ja koogilaadungeid lapsepõlves... Õukei... lähevad siis poodi, ostavad
tervislikku staffi ja mis mul viga – söök valmib ja kõht saab täis ilma et ma
ise mässama peaksin :) Eks ma vahel maksan kätte ka, eriti siis kui uus retsept
ikka puhta müstiline tundub. No tuli Henrile pähe, et peaks neid hiina
rahvuspirukaid tegemma – miski baozi oli neil nimeks. Mina spektiline nagu ikka
– mismõttes aurutame aurupotis pärmitainapirukaid, mis paganama pirukad neist
saavad. Mökerdasime siis pulkadega hakitud liha ja sojakastme ja hiina kapsa ja
rohelise sibula omavahel pirukatäidiseks ning pakkisime need baozid kokku ja
kerkima.
Tehnikat tuli juutuubi vahendusel pidevalt järgi kontrollida ning
pirukate väljanägemine paranes iga eksemplariga. Kui nad lõpuks sinna aurupotti
said, siis ei lahtunud mu skeptilisus mitte, no ei mõistnud ma arvata, kas nad
ikka küpsevad ja kui, siis kas 15 minutit on ikka piisav või sööme pärast
toorest liha nätsas tainas...
Minu suureks üllatuseks olid valminud baozid
täitsa söödavad, kui mitte isegi maitsvad. Igastahes söödud nad said, mõni küll
krimpsutas nina ja lähemas tulevikus meil kordusetteastet plaanis ei ole. Aga ega
see ei tähenda, et mõne päeva pärast mulle uut imelikku retsepti nina alla ei
topita, et näe, sellise väääga tervisliku toidu peaksime nüüd järgmiseks valmis
vusserdama... mmm, seda suvevaheaega on veel täitsa mitu nädalat järel ka...
No comments:
Post a Comment