Tuesday, August 21, 2012

Kassimurfoloogia...


…ehk vääramatu tõde elust koos kassidega.
-         Mida valgemad on kassi käpad või kõhualune, seda suurem on tõenäosus, et ta valib magamispaigaks kõige räpasema koha, näiteks eelmise grillimise söejäänustega grillahju või võimalikult koheva ja niiske mullapinna.
-         Täiesti ilmeksimatult leiab kass lillepeenras üles selle koha, kuhu olete istutanud mõne erilise lillesibula ning ootate südamevärinaga selle tärkamist. Aeg, mis kulub tõe tajumiseks, et tänu pidevale kassimassaažile on taimeidud kas murdunud või pöördumatult kõverad, on otseses sõltuvuses kassiomaniku taiplikkusega.
-         Kõik sissesõiduteele pargitud autod ongi tegelikult hoopis kassidele tellitud eelsoojendusega magamisasemed.
-         Saepuru sisse ei lähe mitte kunagi magama siledakarvalised kassid. See on mõeldud pikakarvalistele kassidele.
-         Aknaraami külge kinnitatud sääsevõrk on lihtsalt järjekordne perenaise väljamõeldud takistusriba, mille ületamiseks piisab korralikust küüntega kratsimisest. Kui üksi ei saa, tuleb teine kass appi kutsuda.
-         Vorsti või muu söödava materjali lõikamine sisaldab endas sõnumit: kõik see kass kööki! Kurgi või muu mittesöödava materjali oma: näh, jälle nad teesklevad, et on taimetoitlased!
-         Perenaise ainus otstarve kööki ilmudes on kiisudele süüa anda.
-         Pärast mõneminutilist mitmekesi ühe söögitaldriku ääres passimist saab asi tavaliselt otsustatud ning sööma hakkab see kass, kes eelmisel korral juba sõi. Teised saavad siis kui üle jääb. Kui üle ei jää, tuleb perenaise peale karjuda.
-         Pole midagi paremat peenras kükitava perenaise turjale hüppamisest või lillepeenarde vahel sajakilomeetrise tunnikiirusega tagaajamismängu mängimisest.
-         Just siis, kui te pärast paaritunnist unetut vähkremist olete suutnud lõpuks magama jääda, ilmub teie näo juurde märg kassinina sooviga õue minna. Situatsiooni korduvus on otseses seoses toas pesitsevate kasside arvuga.
-         Kui te arvate, et sektsiooni kõige ülemised pinnad oleksid sobilikud toalillede ja muude kaunite esemete eksponeerimiseks, siis pärast kolmanda lillelaiba koristamist ning kallihinnalise mälestuseseme viimasel hetkel allakukkumisest päästmist, saate lõpuks aru, et need on hoopis kõige eksklusiivsemad kasside magamiskohad.
-         Kõige parema lõhnaga põõnutamispaik on pestud ja kuivamast korjatud pesude hunnik. Boonuseks on kõige peal asetsev musta värvi ja võimalikult palju karvu külgetõmbav riietusese. Parema puudumisel sobib muidugi ka täiesti suvaline riideid tulvil kapiriiul.
-         Lauale jäetud ääretult maitsev toit näitab perenaise suurt armastust kasside vastu. Muidu oleks ta ju kaane peale pannud.
-         Kui kass end sülle magama nurrub, siis on parasjagu käimas inimolevuse stressist vabastamise seanss. Üleshüppamise ja midagi tegematormamise asemel peaks üritama kassi silitada niikaua, kuni selgeks saab, et sellest tegevusest tähtsamat pole maailmas üldse olemaski.
-         Kogu maailm keerleb ümber kassi ning kass ise on sellest ammu enne teisi aru saanud. Mis tõestab ilmekalt kogu ülejäänud seltskonna intelligentsustaset. Maailmade arv on võrdeline kodumajapidamises leiduvate kasside arvuga.
-         Nii on see alati olnud ja nii see jääb kestma igavesti. Aamen.

No comments:

Post a Comment